Betaalmogelijkheden

 iDEAL

Met iDEAL kun je vertrouwd, veilig en gemakkelijk online betalen. Je rekent af in de vertrouwde internetbankieromgeving van je eigen bank. Betalen zoals je eigenlijk al gewend bent.

 PayPal

Selecteer PayPal bij het afrekenen en je wordt gevraagd in te loggen op je rekening om de betaling te bevestigen. PayPal is veilig: verkopers of webshops krijgen je gegevens nooit te zien. Bovendien zijn je aankopen met PayPal Aankoopbescherming beschermd als deze niet geleverd worden of afwijken van de omschrijving van de verkoper.

 Overboeking

Een (SEPA) overboeking is de meest standaard manier van betalen. Iedereen met toegang tot internetbankieren heeft de mogelijkheid om op deze wijze te betalen.

Als je kiest voor overboeking, krijg je een scherm te zien met een betaalverzoek met een uniek kenmerk. Je kunt vervolgens direct inloggen in je eigen vertrouwde bankomgeving om het bedrag over te maken, of je kan ervoor kiezen om het verzoek eerst naar je e-mail te laten sturen en het later over te maken.

 Bancontanct

Mistercash wordt een steeds populairdere manier van betalen in België. Het gebruik ervan is dan ook eenvoudig, snel en vooral veilig en betrouwbaar. Als je ook gebruik wit gaan maken van Mistercash kun je dit aanvragern bij de bank waar je bankiert. Je krijgt dan een kaart en een PIN-code. Het is niet nodig om hiervoor een speciaal abonnement af te sluiten en er zijn ook geen extra kosten aan verbonden. Je kunt dan gewoon met deze kaart en Pincode je betalingen doen en het is ook mogelijk om contant geld af te halen bij een bankautomaat.

 Sofort Banking

SOFORT behoort tot de veiligste betaalsystemen op het internet. Waarom dit zo is? Met SOFORT maak je simpelweg gebruik van je beproefde, veilige Internetbankieren. Het invoeren van de gegevens en codes voor je Internetbankieren vindt uitsluitend plaats in het beveiligde betalingsformulier van SOFORT GmbH en niet bij de webshop.

SOFORT GmbH stuurt de in je overschrijvingsformulier vermelde gegevens door naar uw bank. Je vertrouwelijke gegevens en codes voor Internetbankieren worden door SOFORT niet opgeslagen, maar via een gecodeerde verbinding die aan de standaards van banken voldoet aan je bank overgedragen.

 Belfius Pay Button

Belfius is een van de grootste banken van België. Met de Belfius Pay Button voorziet de bank haar klanten van een eigen betaaloplossing. Consumenten met een Belfius-rekening kunnen gebruik maken van de Belfius Pay Button om directe betalingen te doen vanuit Belfius Direct Net, het online bankproduct van Belfius, of via de app. Betalingen die gedaan worden via de Belfius Pay Button zijn gegarandeerd en kunnen door de klant niet teruggedraaid worden. Hierdoor is het een zeer geschikte betaalmethode voor webshops en hun klanten, omdat bestellingen direct verwerkt kunnen worden wanneer de betaling voldaan is.

 Bitcoin

Bitcoin is een digitale munt, ook wel cryptovaluta of cryptocurrency genoemd, die speciaal ontworpen is om online betalingen te verrichten die niet omkeerbaar zijn. Transacties in bitcoins worden gecontroleerd en geregistreerd via een proces dat mining genoemd wordt. Dit proces creëert ook weer nieuwe bitcoins, waardoor inflatie optreedt zonder tussenkomst van een bank of gecentraliseerde instelling. Bitcoins worden verhandeld voor andere valuta op marktplaatsen, of kunnen worden gebruikt om direct aankopen te doen of betalingen te verrichten. In dat geval worden de bitcoins van een persoonlijk account, de wallet, direct overgemaakt naar een ontvangend Bitcoin-adres.